Районне Свято української книжки

Відповідно до плану роботи методичного кабінету, в рамках місячника шкільної бібліотеки,  31 жовтня 2018 року, як підсумок проведених заходів, відбулося районне Свято української книжки.

Готуючись до свята, в бібліотеках організовувались виставки найкращих зразків української літератури для дітей, тематичні полиці. Особлива увага була приділена популяризації книг письменників – земляків. Це чудова нагода для організації зустрічей читачів з письменниками,видавцями, редакторами.

Саме такого формату відбулося і районне свято. Воно носило і пізнавальний характер, коли читачі давали відповіді на тестові завдання з  прочитаних книг програмового та позакласного читання.

Другим етапом була зустріч у «Літературній вітальні» із Львівською письменницею Марією Людкевич, редактором Львівської газети «Галицьке юнацтво», лауреатом премії ім. Маркіяна Шашкевича, ім. Лесі Українки, ім. Павла Тичини, лауреатом Міжнародної премії ім. Дмитра Нитченка. За заслуги у популяризації української книги   у 2006 році нагороджена орденом Княгині Ольги ІІІ ступеня.

Читачі також брали  участь у знаннях на ерудицію, у літературних іграх, де окремі з них стали переможцями.

Підсумком свята стало нагородження переможців та учасників дійства. Найкращим та найактивнішим читачем стали- Хлян Христина, учениця 8 класу опорного закладу «Яворівська ЗОШ І-ІІІ ст.№3 імені Тараса Шевченка» та Бамбурова Вікторія, учениця 8 класу із Яворівської ЗОШ І-ІІІ ст.№2.

Свято пройшло весело та цікаво. Методист методичного кабінету Меленчук Ірина Богданівна щиро подякувала шкільним бібліотекарям за підготовку та активну участь.