Другий Всеукраїнський учнівський конкурс «Стежками Каменяра»

9.11.2018                                                                                                                  Інформація для ЗМІ

 

 

Оголошено про початок другого Всеукраїнського учнівського конкурсу «Стежками Каменяра»

У п’ятницю,  9 листопада 2018 року у Міністерстві освіти і науки України відбулося  Засідання Ради засновників Всеукраїнського учнівського літературно-мистецького конкурсу «Стежками Каменяра».

Під час заходу було прийнято рішення про початок прийому конкурсних робіт з 15 листопада 2018 року. Оргкомітет прийматиме конкурсні роботи до 15 грудня 2018 р.

Переможці Конкурсу визначатимуться у чотирьох номінаціях: «Проза», «Поезія», «Драматургія» та «Краща ілюстрація до творів Івана Франка». У кожній з номінації переможців визначатимуть у двох вікових категоріях: учасники віком 6-11 років і учасники 12-16 років.

Обов’язковою вимогою для  участі у конкурсі є заповнення електронної форми за цим посиланням https://docs.google.com/forms/d/18Tx9wo_a0K_2zl3asdQexKqC3kau15gKtZw8cGWR_oM/closedform (форма буде активною з 15 листопада).

Крім того, організатори конкурсу звертають увагу на вимоги до робіт у номінаціях «Проза», «Поезія», «Драматургія»: обсяг роботи має бути не більше 5 сторінок друкованого тексту на папері формату А4, шрифт – Times New Roman, розмір шрифту – 14, міжрядковий інтервал – 1,5.

Конкурсна робота, яка подається на номінацію «Краща ілюстрація до творів Івана Франка» виконується у вигляді зображення, яке супроводжує і доповнює тексти до творів Івана Франка (малюнки, гравюри, графіка), на 1 сторінці формату не більшого за «А2» і крім заповнення електронної форми оригінал конкурсної роботи надсилається поштою на адресу 01030, м. Київ, вул. Володимирська, 48 а, оф.15, Міжнародний фонд Івана Франка з позначкою «На конкурс «Стежками Каменяра».

Нагородження переможців відбудеться 26 травня 2019 року у м. Києві біля пам’ятника Іванові Франкові.

Змагання проводитиметься вдруге за підтримки Міністерства освіти і науки України, спільно з Міжнародним фондом Івана Франка, ГО «Львівське товариство» у м. Києві та Львівським національним університетом імені Івана Франка.

Нагадаємо, що у минулому році у конкурсі взяли участь 1811 школярів з усіх областей України. Конкурс має на меті посилити творчу мотивацію у вивченні учнями закладів загальної середньої освіти творчості Івана Франка через створення літературно-мистецьких творів у різних жанрах, у яких працював Іван Франко, та дослідити його літературну спадщину, наукову, культурологічну та громадську діяльність.