Міжнародний День енергозбереження

11 листопада в Україні та світі відзначається міжнародний День енергозбереження. Основна мета свята – привернути увагу до раціонального використання ресурсів та розвитку відновлювальних джерел енергії.

13 листопада, у Середкевицькому НВК «ЗОШ І-ІІІст. -ДНЗ»  фахівець з екоосвіти Регіонального ландшафтного парку «Равське Розточчя» Задорожна Надія Ігорівна спільно з  учителем фізики Туз Марією Михайлівною провели заняття з учнями 7 та 8 класу на тему: «Чому нам усім потрібно берегти енергію?»

Задорожна Н.І. цікаво, з використанням мультимедійної презентації, розказала учням, як неефективне використання енергії  впливає на зміну клімату на планеті і що може зробити простий громадянин, щоб життя на планеті у майбутньому не було під загрозою.

Учитель фізики Туз М.М. розказала присутнім про енергозбереження в побуті. Вона зосередела увагу дітей, як можна покращити екологічний стан навколишнього середовища у зв’язку з енергозбереженням.

Підсумовуючи відповіді дітей щодо збереження енергії, фахівець з екоосвіти Задорожна Н.І  наголосила, що дбайливе ставлення до енергії дозволяє нам отримати необхідні  енергетичні послуги і при цьому зберегти природні ресурси, які безповоротно спалюються для отримання тепла і електрики, забруднюючи при цьому навколишнє середовище.

«Крім цього, ми  заощаджуємо гроші – адже за енергоресурси ми багато платимо, а також   допомагаємо знизити внесок людства у зміну клімату», -зауважила Туз М.М.