Година спілкування на тему: «Подорож до країни Толерантності»

До Міжнародного дня толерантності, яке відзначають 16 листопада в усьому світі,  практичним психологом Шеремет М.М. та соціальним педагогом Юрас З.М. Прилбицької ЗОШ І-ІІІ ступенів імені Митрополита Андрея Шептицького з учнями 5 – их класів була проведена година спілкування на тему: «Подорож до країни Толерантності».

Метою заняття було розширити і закріпити уявлення дітей про толерантність; формувати толерантність мислення і поведінки дітей через ігрову діяльність.

На занятті школярі були активними, відповідали на запитання, складали сенкан до слова «толерантність». Під час виконання вправи асоціативний ряд «Толерантність» учні називали характеристики людини, що асоціюються з поняттям толерантності і починаються з букви вертикального рядка.

Також вирушили в уявну подорож на чарівному пароплаві, де змогли відпочити, навчилися дарувати людям радість, бути привітними та уважними.

Побували і в місті під назвою «Доброта», в якому говорили, які вони знають «чарівні» слова – слова ввічливості.

У місті під назвою «Усмішка» учні ділилися своєю усмішкою зі своїм сусідом.

Вкінці заняття п’ятикласники створили банер «Сонечко толерантності» та «Дерево толерантності», у яких записували слова толерантності.

Заняття пройшло у легкій невимушеній атмосфері, під час якого учні отримали звання ввічливих, вихованих, добрих та охайних людей.