Розширене засідання ради методичного кабінету

20 листопада 2018 року в опорному закладі «Яворівська ЗОШ І-ІІІ ступенів №3 імені Тараса Шевченка» завідувач методичного кабінету Ольга Фірчук провела розширене засідання ради методичного кабінету.

З огляду на актуальність та з метою впорядкування системи документообігу у закладах загальної середньої освіти відповідно до наказу Міністерство освіти і науки України від 25.06.2018 № 676 «Про затвердження Інструкції з діловодства у закладах загальної середньої освіти» предметом обговорення став детальний аналіз нової Інструкції та методичні рекомендації щодо її застосування.

Зокрема, з загальними положеннями та вимогами до створення, оформлення та документування управлінської інформації ознайомила присутніх Оксана Моляща, заступник директора з навчально-виховної діяльності Яворівської гімназії імені Осипа Маковея.

Про вимоги до складання деяких видів документів та їх реєстрацію говорила Ірина Романик, заступник директора з навчально-виховної діяльності Яворівської ЗОШ І-ІІІ ступенів №2.

Особлива увага зосереджувалася на питанні складання номенклатури справ, формування справ та зберігання документів, з яким виступила Надія Давидюк, заступник директора з навчально-виховної діяльності Новояворівської ЗОШ І-ІІІ ступенів №з.

Про експертизу цінності документів та порядок підготовки справ до передання для архівного зберігання доповідала Людмила Левицька, заступник директора з навчально-виховної діяльності Залузької ЗОШ І-ІІ ступенів.

Якими є вимоги до оформлення документів, що виготовляються за допомогою комп’ютерної техніки, перелік документів, на яких підпис посадової особи засвідчується відбитком печатки закладу та перелік документів, що не підлягають реєстрації спеціально призначеною для цього особою  розповіла Любов Жила, заступник директора з навчально-виховної діяльності Нагачівської ЗОШ І-ІІІ ступенів.

 Окрім цього, на раді методичного кабінету розглядалося питання «Нормативно-правововго забезпечення діяльності практичних психологів та соціальних педагогів», з яким виступила методист методичного кабінету Олена Стадник.

 

                                      Оксана Майхер, методист методичного кабінету