ДЕНЬ ГІДНОСТІ ТА СВОБОДИ

У вівторок, 20 листопада 2018 року, у  Завадівській ЗОШ І-ІІІ ступенів під керівництвом заступника директора школи з виховної роботи Ціпивко Н.І. та педагога-організатора Стецик М.П. пройшло театралізоване дійство «Народ мій є, Народ мій завжди буде, Ніхто не переможе мій народ!».

Метою заходу було ушанувати Революцію Гідності – події в історії сучасної України, яка змінила життя багатьох українців, їхнє бачення світу і себе у ньому. Ведучі свята ознайомили учнів з історією виникнення свята, пояснили поняття « гідність» та «свобода», формували розуміння єдності й цілісності України, усвідомлення себе українцем, почуття особистої відповідальності за долю держави, готовність служити Батьківщині та стати на захист державних інтересів країни.

Дівчата 10 класу разом з класним керівником Батіг Т.Я., під пісню «Перлина, Україна – на весь світ одна-єдина» виконали танець. Усі охочі мали змогу приєднатися до флешмобу «Україна-єдина», який проходив у цей день.

21 листопада 2013 року назавжди змінило історію українського сьогодення. Саме в цей день вперше почались мирні протести за євроінтеграцію. Сотні людей, а згодом уся свідома нація, повстали проти чинного режиму президента-втікача в надії змінити державу на краще.

Євромайдан – це знакова подія для українців. Його початок ознаменував прагнення створити справді європейську країну без корупції, брехні та політичних ігор. Суспільство зробило перший крок до Європи та показало рішучість своїх намірів. На жаль, українці заплатили за Майдан велику ціну…