Свято День Подяки

Вивчення англійської мови неможливе без пізнання культури народів, які нею розмовляють. 23 листопада у Сполучених Штатах Америки відзначали  національне свято День Подяки, отож на уроках англійської мови у початковій школі Бірківського НВК “ЗОШ I-IIIст. – ДНЗ” ім Тараса Шевченка учні дізналися про перше святкування Дня Подяки в історії США від американського гостя.
Грент Саттон, волонтер-місіонер з Балтімора, штат Мериленд, який любить Україну та живе у Львові з 2014 року, розповів учням 3Б і 3А класів хвилюючу історію про пілігримів, які майже 400 років тому перетнули Атлантичний океан у пошуках свободи. Під час презентації діти з захопленням розглядали вітрильник Mayflower, на якому сотня переселенців з англійського міста Плімут  вирушила до Нової Землі. Учнів вразив вигляд житла корінних індіанців, які гостинно прийняли прибульців і допомогли їм пережити першу сувору зиму на новому континенті. Цікаво було дізнатися, що такі звичні для нас злаки, ягоди та овочі, як кукурудза, гарбуз, кабачки, помідори та картопля, чотириста років тому були невідомі європейцям і потрапили до нас саме з Американського континенту.
Діти брали активну участь у презентації, одягнувши елементи одягу  американських поселенців та індіанців. Після цікавої розповіді  гість, учні та вчителі частувалися традиційним американським гарбузовим пирогом та пряниковими індичками. Як і годиться в День Подяки, учні висловлювали свою вдячність за багато різних речей у своєму житті: за батьків, друзів, здоров’я, їжу, мирне небо…
Хоча діти слухали розповідь аннлійською мовою з українським перекладом, вони прониклися щирою симпатією і співчуттям до мандрівників та індіанців і співпереживали їхнім пригодам.
Учні також розширили свій словниковий запас, ознайомилися з тематичною лексикою та залюбки практикували свої навички спілкування англійською мовою з гостем із Америки.
Чекаємо нових цікавих зустрічей!