«Якщо професія стає способом життя, то ремесло перетворюється на мистецтво»

12 листопада 2018 року у Новояворівській міській філії Львівського обласного центру зайнятості відбувся круглий стіл для соціальних педагогів ЗЗСО І –ІІІ ступенів Яворівського району на тему «Минуле та майбутнє сучасних професій».

Олена Стадник, методист з психологічної служби,наголосила на  актуальності даного питання, адже правильний вибір професії розкриває перед людиною шляхи до самовдосконалення, забезпечує всебічний розвиток особистості, сприяє здійсненню життєвих планів.

Світлана Осьмак, директор центру зайнятості ознайомила присутніх з актуальною інформацією щодо перспективних вакансій професій на ринку праці та тенденцією зростання робітничих професій протягом останніх трьох років.

Оксана Чугаєвська, керівник методичної комісії соціальних педагогів проаналізувала результати соціологічного опитування школярів щодо професійного самовизначення.

Іванна Курчик, соціальний педагог Шклівської ЗОШ І-ІІІ ступенів, поділилася з присутніми досвідом профорієнтаційної  роботи з молодшими школярами. Надія Бесага, соціальний педагог Смолинського НВК «ЗОШ І-ІІІ ст. – ДНЗ» та Марія Кобик,соціальний педагог Чернилявської ЗОШ І-ІІІ ступенів, представили презентацію досвіду роботи щодо профорієнтаційної роботи з підлітками та учнями старшої школи. Практичні  вправи, ігри, які провела Світлана Юзюк, соціальний педагог Новояворівської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 3 дали можливість присутнім побувати у ролі учнів, що знайомляться з цікавим світом професій.

Ірина Ратушна, начальник відділу активної підтримки безробітних розповіла про вихід нової онлайн платформи з профорієнтації та розвитку кар’єри для майбутніх випускників шкіл, яка дозволяє визначити власну професійну спрямованість.

Цікавою та пізнавальної була інформація Стефанії  Мушак, заступника директора ЦЗ щодо нового посібника про  актуальні новітніх професій на ринку праці. Пані Стефанія відзначила, що професійно-орієнтовані учні-це в майбутньому професіонали своєї справи, котрі зможуть принести користь українському суспільстві та нашому рідному краю.

Учасники зустрічі  підвели підсумки про необхідність тісної співпраці центру зайнятості та психологічної служби навчальних закладів, що буде сприяти підвищенню поінформованості учнів з питань вибору майбутньої професії.

 Дякуємо усім за співпрацю та позитивний настрій.