Урок пам’яті жертв Голодомору

23.11.2018р. у Котівській ЗОШ І-ІІ ступенів імені Михайла Логина. Класні керівники  1-9 кл. провели  урок пам’яті жертв Голодомору. Цей урок  запам’ятається усім завдяки тим емоціям суму, жалю і співпереживання, які вчувалися у кожному слові. В уяві кожного постали жахливі картини знущання над українцями, опухлі і змучені від голоду діти, дорослі, люди похилого віку. Вчителями було зачитано уривки зі спогадів очевидців, у яких йшлося про те як  відбувалася колективізація, вивезення зерна і їжі за кордон.

Шкільна бібліотека не залишилася осторонь виховних заходів: бібліотекар Мацелюх О.Ф. організувала книжкову виставку на тему «Україна 1932-1933. Геноцид голодом».

У школі було оформлено стенд «Голодомор в Україні»(педагог-організатор Кіт А.М.), учні та вчителі долучились до акції «Незабудка пам’яті».

Голодомор 1932-1933 років в Україні забрав життя кожного 5-го українця. Це була страшна трагедія для українського народу, трагедія «штучно» влаштована з метою знищення будь-яких проявів державності. Голодомор став тією ціною, яку український народ заплатив за прагнення до свободи. Україна і світ вшановують пам’ять про Голодомор та інші великі трагедії народів як данину непростому минулому та запоруку недопущення подібних явищ у майбутньому. Наш святий обов’язок – об’єднати зусилля і зробити все можливе, щоб ці трагічні сторінки історії ніколи не повторились або були забутими.