Наша команда впевнена, що майбутнє за медіацією! Спілкуйтесь ефективно, вирішуйте конфлікти мирним шляхом!

28 січня 2019 року на базі опорного закладу «Новояворівська ЗОШ І-ІІІ ступенів №1» відбувся навчальний семінар для практичних психологів та соціальних педагогів ЗЗСО І-ІІ ступенів «Створення шкільної служби порозуміння».

Шкільна служба порозуміння – це команда підготовлених старшокласників-посередників(медіаторів), які допомагають своїм одноліткам розв’язувати конфлікти мирним шляхом. Роботу шкільних служб порозуміння організовує координатор, зазвичай, психолог чи соціальний педагог, який пройшов спеціальну підготовку. Саме тому метою зустрічі було оволодіння знаннями та навичками з організації ШСП. Різноманітні форми та методи роботи: відеопрезентація, тематичні відеоролики, анкетування, робота в групах, релаксація, аромотерапія зробили навчання цікавим, змістовним та надихнули учасників на створення служби порозуміння у школі, щоб конфлікти вирішувалися лише мирним шляхом. Сподіваємося, що в нас все вийде і така служба буде у школах Яворівщини.

Семінар провели Олена Стадник, методист методичного кабінету, Ольга Дмитрик, практичний психолог опорного закладу «Новояворівська ЗОШ І-ІІІ ст. №1». Дякуємо колегам за підтримку та розуміння.