Година спілкування «Насильство у дитячому середовищі»

Насильство у дитячому середовищі – актуальна і болюча для нашого суспільства проблема. Це важко усвідомлювати, але у сучасному світі втрачається цінність людського життя.

Проблема насилля у дитячому середовищі залишається актуальною у зв’язку зі специфічними змінами в житті сучасного суспільства.

Тому, 6 лютого 2019 року практичним психологом Шеремет М.М. та соціальним педагогом Юрас З.М. Прилбицької ЗОШ І-ІІІ ступенів імені Митрополита Андрея Шептицького з учнями 5 класів була проведена година спілкування «Насильство у дитячому середовищі».

ЇЇ метою було ознайомити учнів з терміном «насилля» та його видами; сформувати  уявлення про проблему насилля й жорстокості; виховувати вміння попереджувати жорстоке поводження з дітьми.

На занятті учні виконували вправу «Асоціації» (з чим у них асоціюється слово «насильство» та «толерантність») під час якої вільно висловлювали свої думки і записували на папері.

Також школярі були повідомлені, що у школі діє консультативний центр «Скринька довіри», у який можуть звертатися всі бажаючі.

Заключною була вправа «Компліменти» (з використанням кульки), під час якої учні обмінювалися компліментами.

Заняття проходило у легкій, невимушеній атмосфері.  Учні з радістю відповідали на питання, ділилися своїми історіями.