Всесвітній день водно-болотних угідь у Завадівській ЗОШ І-ІІІ ступенів

2 лютого 2019 року учні та учителі Завадівської ЗОШ І-ІІІ ступенів відзначали Всесвітній день водно-болотних угідь.

Цю дату ми щорічно відзначаємо з метою привернення уваги населення до водно-болотних угідь, формування в підростаючого покоління уявлення про унікальні цінності  ВБУ, розвиток дбайливого та відповідального ставлення до природи свого краю.

У цей день учитель географії Наталія Ціпивко провела для восьмикласників бібліотечний урок, на якому ознайомила присутніх з   «Конвенцією про водно-болотні угіддя, які мають міжнародне значення, головним чином, як середовище існування водоплавних птахів», а також розповіла про об’єкти, які сюди належать, їх роль для людини, ознайомила із природо-заповідним фондом України. Школярі переглянули презентацію про флору і фауну водно-болотних угідь, їх значення.

Учитель біології Ольга Коваль та  Наталія Ціпивко 8 лютого 2019 року організували для учнів 5 і 7 класів навчально-пізнавальну екскурсію до водно-болотних угідь села Завадова, зокрема, стариць річки Завадівки та водойми, що зветься в народі «Вовча лука». Учні  подивилися на унікальне природне утворення та вели активну бесіду  про це незвичайне місце. Метою екскурсії було натурне ознайомлення дітей з природною цінністю водних об’єктів села.

Ольга Василівна ознайомила учнів з флористичним і фауністичним різноманіттям водойми, зробивши наголос на унікальній болотній рослинності, серед якої  найбільш поширений комиш. Школярі в свою чергу розповіли про водоплавних птахів, що тут зустрічаються.

Ольга Василівна також провела екологічну гру «Збережемо флору і фауну водно-болотних угідь». Учні 6 та 7 класів представили міні-проекти про мешканців водно-болотних угідь нашого краю,  взяли активну участь у конкурсах,  проявили свою кмітливість та знання про біорізноманіття  водно-болотних угідь.

Дякуємо організаторам за проведену роботу.