Первоцвіти просять захисту

22 березня  2019 року у Завадівській ЗОШ І-ІІІ ступенів учителем географії Ціпивко Н.І. та студенткою 4 курсу географічного факультету Гловою М.М. було  проведено виховний захід з елементами гри   “Первоцвіти просять захисту”.

Мета заходу – привернути увагу до проблеми охорони та збереження ранньоквітучих рослин, розвивати почуття відповідального ставлення до природи, формувати у підростаючого покоління екологічну культуру, природоохоронні навички.

Учні 5 та 6 класів мали можливість переглянути відео про «Перших провісників весни» та почути легенди, з якими пов’язані їхні назви. Дівчатка 5 класу були в ролі перших квіток (підсніжник, пролісок, первоцвіт,сон-трава, мати-й-мачуха,конвалія, ряст) та розповідали  про властивості та красу кожної з них,ті які занесені до Червоної книги України. Також розповідали про основні причини зменшення кількості червонокнижних видів та потребу їх збереження.  Хлопець-розбишака хотів зірвати квітки, але Весна не дозволила цього зробити.

Учасники заходу складали асоціативний кущ про весну, розгадували «плутанку», сортували поданий матеріал та робили  опис весняних квіток, а також пропонували заходи для охорони природи, прикрашаючи деревце своїми ідеями, що сприяють збереженню та охороні ранньоквітучих рослин. На закінчення вихованці зробили висновки та закликали усіх до збереження первоцвітів, адже рідкісні квіти можуть зникнути зовсім, якщо ми не оберігатимемо їх, тільки від нас залежить чи будуть весною квітнути первоцвіти в наших лісах. Бережіть неповторну українську природу.