Учителі зарубіжної літератури відвідали найдавнішу книгозбірню в Україні

27 березня 2019 року учасники школи професійного зростання учителів зарубіжної літератури ЗЗСО Яворівського району відвідали Наукову бібліотеку Львівського національного університету імені Івана Франка.

Для педагогів було організовано екскурсію головною читальною залою, сховищем університетської книгозбірні, ознайомлено з основними віхами її історії, продемонстровано цікаві книжкові пам’ятки із її фондів.

Основною ж метою виїзного засідання була участь учителів зарубіжної літератури в інтелектуальній грі «Літературна монополія».

Ця ігрова техніка стала для нас новинкою. Тому усіх цікавила не тільки особиста участь у грі, а й можливість запозичити методику проведення та спробувати її з учнями на уроці чи у позакласній роботі.

Варто сказати, що під час гри педагоги Яворівщини проявили досконале знання текстів літературних творів різних епох, неабияку кмітливість, вміння логічно і системно мислити, шукати неординарні рішення, взаємодіяти, домовлятися, «тримати удар» та ставати переможцями.

Сьогодні не треба нікого переконувати в тому, що інтелектуальні ігри як для дітей, так і для дорослих є ідеальним містком переходу до творчої діяльності, а створений, при цьому, позитивний естетичний та емоційний фон завжди сприятиме піднесеному настрою та відчуттю успіху.

Дякуємо Назарію Лоштину, завідувачу просвітницько-культурного відділу та Ігорю Петрію, завідувачу сектору бібліології Наукової бібліотеки Львівського національного університету імені Івана Франка, за проведе заняття, а також за можливість долучитися до натхненної атмосфери мудрості століть, що панує у найдавнішій в Україні книгозбірні.

 

Оксана Майхер, методист методичного кабінету