Година спілкування  «Сім’я – простір без насильства»

Насильство на сьогоднішній день є одним з найбільш поширених явищ суспільства. Будь – яке насильство – це завжди психічна травма, яка деформує особистість, перешкоджає психічному розвиткові дитини, руйнує її психічне здоров’я.

Поняття «сім’я» асоціюється з безпекою і захистом, із місцем, де можна знайти відпочинок і порозуміння. Проте дедалі частіше ми дізнаємося про існування сімей, у яких люди живуть «ніби в зоні військових дій».

Тому, 11 квітня 2019 року у Прилбицькій ЗОШ І-ІІІ ступенів імені Митрополита Андрея Шептицького соціальним педагогом Юрас З.М. та практичним психологом Шеремет М.М.  була проведена година спілкування  «Сім’я – простір без насильства» з учнями 6 – х класів.

Метою заняття було сприяти усвідомлення учнями проблеми насильства у сім’ї, навчитися розрізняти форми насильства у життєвих ситуаціях та виховувати у них любов до ближнього.

Школярі ділилися своїми думками та розповідями, а також створили плакат, на якому відобразили своє бачення про те, як попередити насильство у сім’ї.