Зустріч практичних психологів та соціальних педагогів ЗДО та ЗЗСО І ст.

11 квітня 2019 року у Яворівському НВК «ДНЗ ЗОШ – І ст. Олена Стадник, методист методичного кабінету провела  чергову зустріч  практичних психологів та соціальних педагогів ЗДО та ЗЗСО І ст. Роман Оксана, практичний психолог даного  закладу провела  корекційне заняття-гру з учнями  молодшого шкільного віку на тему «Розвиток емоційної сфери засобами арт-терапії». Методом «мозковий штурм» школярі згадували позитивні та негативні емоції. Виконували інтерактивні вправи: «Половинка до половинки», «Мій настрій», «Очі в очі», «Акватипія», які навчали дітей виявляти  та контролювати емоції.  Фарбами малювали  настрій  на склі,  потім переносили малюнок на папір,аналізуючи свій психологічний стан.

Цікавою та змістовною була друга частина заходу. Психолог школи провела заняття з елементами тренінгу для педагогів: «Профілактика емоційного вигорання».  Тема важлива й актуальна, несе меседж  до кожного з нас про важливість емоційної стабільності та витривалості, нагадує про професійну та емоційну відповідальність перед дітьми і перед собою. Працюючи у групах присутні зробили колаж «успішний вчитель», індивідуально визначили рівень професійного  вигорання. З особливою цікавістю учасники переглянули та активно проаналізували інформативний   кінотренінг: «Образ дами зі спицями».

Підводячи підсумки присутні зазначили,  що для профілактики емоційного вигорання необхідно  навчитися розпізнавати стрес, долати емоційну напруженість, вести активний спосіб життя, навчитися управляти своїм часом, бути позитивним.

Очікування у нас були різні: обмінятися думками, ідеями, навчитися уникати педагогічної  перевтоми, зняти психоемоційне напруження, поспілкуватися з новими й цікавими людьми. Приємно відзначити, що всі очікування учасників здійснилися.

Дякуємо  Любові Борис,  директору закладу  та педагогічному  колективу  за участь та підтримку у проведенні заходу.