Герої поміж нас. Герої не вмирають!

Історія будь – якого народу містить періоди, дати, які є вирішальними і доленосними в його житті. Ми повинні пам’ятати і не забувати героїчні сторінки, коли проливали кров патріоти. Адже хто не знає минулого, той  не вартий майбутнього.

Сьогодні, 16 квітня 2019 року, у Вороблячинcькій ЗОШ І – ІІ ступенів імені Героя України Віталія Кoцюби відбулося відкриття виставки «Історії життя Героїв Небесної Сотні Львівщини». Мета заходу: вшанування пам’ять Героя України Віталія Коцюби та Героїв, які  загинулиу лютому 2014 року під час масових розстрілів на майдані Незалежності у Києві.

У заході взяли участь заступник голови Яворівської райдержадміністрації Сойко Н. Л., заступник голови Яворівської районної ради Мацелюх В.Я., начальник  відділу освіти Яворівської райдержадміністрації Байда В.П., методист  методичного кабінету Каліцінська Г.М.,  дружина і діти, батьки Героя України Віталія Коцюби, члени родин  загиблих Героїв Небесної Сотні Яворівщини: Романа Сеника та Романа Варениці, учнівський та педагогічний  колективи,  жителі села.

Надзвичайно захоплюючою була розповідь старшого наукового співробітника Львівського історичного музею з відділу «Музею визвольної боротьби»   Світлани Кочергіної, яка  представила  фотовиставку, основу якої  складають 24 стенди-життєписи із життя Героїв.

Продовженням патріотичного заходу став вечір–реквієм за участі учнів Новояворівської школи мистецтв та учнів Вороблячинської ЗОШ І – ІІ ступенів імені Героя України Віталія Кoцюби. Школярі  виконували патріотичні пісні, декламували вірші та показали сценічну постановку лютневих подій 2014 року.  Зворушливим був  виступ матері Героя України Коцюби Софії Григорівни, яка щиро подякувала за гідне вшанування пам’яті Віталія та просила присутніх молитися за душі загиблих на Майдані та за Божу опіку над тими, хто оберігає  наш спокій на Сході України.

Вечір завершився покладанням квітів до могили Героя України Віталія Коцюби.

Герої поміж нас, Герої не вмирають!!! Вічна пам’ять Героям!!!