Квест з фізики «Місто професій»

Усвідомлений вибір майбутньої професії впливає на подальше життя людини, визначає успішність її самореалізації. І саме профорієнтація відіграє тут важливу роль.  Тому, поряд з батьками, допомогти учням розібратися у різноманітті професій та зробити правильний свідомий вибір допомагають фахівці з профорієнтації служби зайнятості та учителі. На сьогодні для більшості учнів проблемним є здійснення логічних операцій, засвоєння великого обсягу інформації, яка, на їхню думку, не завжди їм потрібна. Впровадження інноваційних технологій та методик навчання і виховання сприяє різнобічному розвитку школярів, зацікавленості учнів.

Однією з таких методик, яка вчить знаходити необхідну інформацію, піддавати її аналізу, систематизувати та вирішувати поставлені задачі є квест. Тож, для ознайомлення школярів з алгоритмом вибору професій та розширення знань про професійний світ  – 15 травня 2019 року у м. Яворові було проведено профорієнтаційний квест з фізики «Місто професій» для учнів 7-8-их класів ЗЗСО району. Квест дозволяє розвивати активне пізнання, сприяє розвитку мислення, допомагає долати проблеми та труднощі, а саме: вирішити, розплутати, придумати, уміти застосовувати свої знання на практиці у нестандартних ситуаціях, тобто актуалізувати знання, вчить мислити логічно, розвиває інтерактивні здібності.

У заході взяли участь 9 команд ЗЗСОрайону. Під час проведення квесту учням доводилось розгадувати ребуси, кросворди, розв’язувати задачі. Кожне наступне завдання було неможливим без розшифрованої попередньої підказки. У ході гри учні дізнались про професійно-важливі якості, властиві людям різних професій, розширили знання про професійний світ та ознайомились з факторами, що впливають на вибір професії і повторили матеріал предмета фізика.  Усі учні були нагороджені дипломами та солодкими медалями. Цей захід дав можливість дітям більш детально вивчити світ професій, уявити себе в ньому.

Перед учнями з заключним словом виступив  начальник відділу районної філії служби зайнятості  Гоза Михайло Петрович, який   розповів присутнім про стан ринку праці району, послуги центру зайнятості та про можливість навчання  молоді в Центрах професійно- технічної  освіти Державної служби зайнятості.

Проведення таких заходів допомагає школярам відчути власну відповідальність перед вибором професії і усвідомити, що кожен з них у майбутньому обере для себе справу, яка буде приносити задоволення.

.