16 травня 2019 року проведено нараду директорів ЗЗСО Яворівського району

Розмаїттям вишиванок повнилася актова зала опорного закладу «Яворівська ЗОШ І-ІІІ ступенів №3 імені Тараса Шевченка», де 16 травня 2019 року відбулася нарада директорів ЗЗСО району.

За пропозицією начальника відділу освіти Яворівської РДА Володимира Байди нарада розпочалася колективним виконанням Державного Гімну України. У такий спосіб учасники наради підтримали флешмоб до Всесвітнього Дня вишиванки – одного з найсамобутніших свят української культури.

Традиційно на травневій нараді розглядалися питання, що стосуються завершення навчального року та планування діяльності закладів освіти на 2019-2020 навчальний рік.

Про підсумки атестації педагогічних працівників у закладах освіти району в 2018-2019 навчальному році, належне дотримання нормативно-правових засад атестаційного процесу, наслідки роботи атестаційних комісій І рівня та атестаційної комісії ІІ рівня йшлося у виступі методиста методичного кабінету Оксани Лазорко.

Завідувач методичного кабінету Ольга Фірчук зосередила увагу керівників шкіл на процедурі оформлення освітніх програм на 2019-2020 навчальний рік відповідно до Типових освітніх програм для 1-2, 3-4, 5-9 та 10-11 класів, затверджених наказами МОН України від 20.04.2018 №405, 407, 408, та питанні складання навчального плану школи, що конкретизує організацію освітнього процесу. Також Ольга Миколаївна внесла роз’яснення щодо ведення шкільної документації в частині заповнення сторінок шкільного журналу при завершенні навчального року.

Головний спеціаліст відділу освіти Володимир Кунанець зупинився на організаційний моментах проведення ЗНО та ДПА, питаннях посилення контролю за оформленням документів про освіту, замовлення сертифікатів ЗНО та документації для оформлення інклюзивного чи індивідуального навчання.

Питання обов’язкового інструктування здобувачів освіти з техніки безпеки перед періодом літніх канікул, кампанію літнього оздоровлення школярів району, терміновість подання документів для успішного її проведення порушив у своєму виступі заступник начальника відділу освіти Михайло Дорош. Він також повідомив, що у районі створюватиметься перший центр військово-патріотичного виховання на базі Новояворівського МНВК, де займатимуться вихованці з тринадцяти освітніх закладів.

Начальник відділу освіти Володимир Байда наголосив на тому, що наближається період проведення щорічного звіту директора школи відповідно наказу МОН України від 28.01.2005 №55 та примірного положення про порядок звітування керівників дошкільних, загальноосвітніх навчальних закладів про свою діяльність перед педагогічним колективом та громадськістю (наказ МОН від 23.03.2005 № 178). Керівникам шкіл, аналізуючи діяльність за звітний період, особливу увагу слід приділити питанням персонального внеску директора у підвищення рівня організації освітнього процесу у закладі, вжиті заходи щодо зміцнення та модернізації матеріально-технічної бази, залучення додаткових джерел фінансування освітнього закладу та раціональне їх використання.

Оксана Майхер, методист методичного кабінету