Нестандартні уроки, яких з нетерпінням чекають учні

Нестандартний урок – це завжди цікавий, активний, розвивальний урок, наповнений розмаїттям форм і методів роботи. А головне, такий урок дуже подобається нашим учням. Тому пропонуємо учителям зарубіжної літератури частіше виходити за межі шаблону у побудові структури заняття, увімкнути фантазію і долучатися до районної педагогічної акції «Дефіле нестандартних уроків літератури».

12 листопада 2019 року бінарний урок показово провели педагоги Яворівської ЗОШ І-ІІІ ступенів №2 Тетяна Миколаївна Грицан та Наталія Миколаївна Дроф’як. Творчий тандем учителів зарубіжної літератури та мистецтва переріс у творчий процес учіння, гармонійний мікс навчальних дисциплін, більш глибоке проникнення в суть досліджуваної теми «Образ Івана Мазепи в літературі та мистецтві».

Школярі активно працювали в групах, виконували інтерактивні вправи, зверталися до тексту, аналізували, висловлювали власну думку, робили висновки. Переглядаючи галерею гравюр та портретів Івана Мазепи, відеоролики, уривки ігрового (німого) та документального кіно, дізналися, як насправді міг виглядати цей натхненник європейського романтизму. Дев’ятикласники школи під Ратушею неабияк креативили при створенні та презентації афіш різних видів екранних мистецтв, пов’язаних з героїчною постаттю гетьмана, при цьому заражали емоціями один одного й усіх присутніх на уроці.

Дякуємо педагогам за гарний початок цікавого методичного проєкту!

Дефіле нестандартних уроків у системі роботи методичної комісії учителів зарубіжної літератури Яворівського району розглядаємо як форму, що спрямована на максимальну активізацію практичної діяльності вчителя, дозволяє представити авторські ідеї та власний кращий досвід, проектувати педагогічний простір в інноваційній, компетентнісно орієнтованій траєкторії.

Тож запрошуємо колег активно долучатися до цієї педагогічної акції.

Для цього необхідно:

  • укласти сценарій уроку в нестандартній формі;
  • провести його в закладі, у якому працюєте чи поза його межами;
  • за бажанням представити під час публічної презентації;
  • електронний примірник подати в оргкомітет на адресу javoriv@loippo.lviv.ua;
  • представлені методичні матеріали увійдуть до посібника «Дефіле нестандартних уроків зарубіжної літератури».

Бажаємо вам креативних ідей та успішної їх реалізації.

Сподіваємося, що далі буде…

Оксана Майхер, методист методичного кабінету