Семінар-тренінг для вчителів основ правознавства та громадянської освіти району

12 листопада 2019 року в опорному закладі «Яворівська ЗОШ І-ІІІ ступенів №3 імені Тараса Шевченка» методистом методичного кабінету відділу освіти Яворівської райдержадміністрації Лазорко О.В. був проведений  семінар-тренінг для вчителів основ правознавства та громадянської освіти району. Основною метою заходу було вдосконалення професійної майстерності, підвищення рівня загальної методичної підготовки та активізація творчих здібностей вчителів цих суспільствознавчих дисциплін.

Вчитель основ правознавства та громадянської освіти має швидко реагувати на  зміни чинного законодавства. Методистом  Лазорко О.В. було розроблено презентацію щодо сучасних змін та реформування судової гілки влади України, яка активно проводиться впродовж останніх трьох років з прийняттям десятків нових законів та підзаконних актів, значних асигнувань та неймовірними сподіваннями суспільства.

Творчий характер закладений у самій суті професії педагога, до творчості спонукає вчителя й сьогоднішній  учень – розвинена й нестандартна особистість, вимоглива до свого наставника. Дійсність вимагає позбутися звичних установок, шукати нові форми спілкування в основній формі роботи для вчителя та учня – проведенні цікавого уроку. Учасники семінару  розглянули питання «Сучасний урок»,  методи, типи і види його проведення.

Крім цього всі учасники семінару активно працювали в команді, креативно мислили, активізували образну пам’ять і творчу уяву, розвивали швидкість та гнучкість думки, вміння міркувати нестереотипно.