Творчий портрет заступника-новатора нової школи

Учитель   Нової української школи – носій суспільних й освітніх змін, активний учасник і провайдер реформ у системі освіти. Напередодні ювілейного святкування 150-річчя з дня народження Блаженного Климентія Шептицького 13 листопада 2019 року у Прилбицькій ЗОШ І-ІІІ ступенів імені Митрополита Андрея Шептицького відбулося засідання Школи становлення молодого заступника з виховної роботи з теми: «Творчий портрет заступника-новатора нової школи». Методист методичного кабінету Каліцінська Г.М. говорила про нову роль учителя не як єдиного наставника і джерела знань, а  як модератора, тьютора в індивідуальній освітній траєкторії дитини. Оскільки Нова школа працює на засадах «педагогіки партнерства», то  учні, батьки та вчителі, об’єднані спільними цілями та прагненнями, є добровільними та зацікавленими однодумцями, рівноправними учасниками освітнього процесу, відповідальними за результат, тому на засіданні молоді педагоги навчались моделювати ситуації та використовувати інтерактив, який дає можливість змінювати форми діяльності.

Заступник  директора з виховної роботи Мірило І.В. за- презентувала  тему «Сучасні аспекти патріотичного виховання через забезпечення розвитку музичної справи у школі, в якій наголосила, що відвідування музеїв стає міцним стрижнем всієї роботи, широким полем творчості учнів та вчителів. Учасники засідання переглянули  презентацію, в якій мали змогу ознайомитися із екскурсійними маршрутами та музеями, якими мандрували  учні Прилбицької школи ЗОШ І-ІІІ ступенів імені Митрополита Андрея Шептицького.

Екскурсовод   місцевого музею братів Шептицьких Королевич Н.І. ознайомила присутніх із життям родини  Шептицьких у Прилбичах та запросила відвідати їхній храм-музей.

Практичний психолог Шеремет М.М. провела заняття з елементами  тренінгу «Сучасний учитель. Який він?».  Молоді педагоги виготовили постери «Яким я бачу сучасного вчителя?»,  виконали руханки:  «Піца»,  «Фрукти взаємодопомоги», вправлялись у розв’язанні педагогічних ситуацій та складати творчий портрет молодого спеціаліста.

На завершення всі присутні залишили побажання господарям школи у символічному «будиночку щастя».

Дякую моїм партнерам: адміністрації Прилбицької школи ЗОШ І-ІІІ ступенів імені Митрополита Андрея Шептицького (директор Карпа М.П., заступник директора Мірило І.В.) за  співробітництво та колективний пошук шляхів сходження на вершини педагогічної майстерності.

Галина Каліцінська, методист методичного кабінету