Всеукраїнська учнівська науково-практична конференція «Еколого-валеологічна культура – вибір XXI століття»

5 листопада у м. Дрогобич відбулась XII Всеукраїнська учнівська науково-практична конференція «Еколого-валеологічна культура – вибір XXI століття», яка проходила у приміщенні біолого-природничого факультету державного педагогічного університету імені Івана Франка.

З привітальним словом до учасників конференції звернулася декан цього факультету Світлана Волошанська. Пленарне засідання відкрила Ніна Новикова – завідувач кафедри природничо-математичної освіти ЛОІППО та гість із Бельгії ХаннаХюсман – лектор з університету прикладних наук VIVES. Для усіх присутніх було представлено проект «Невідкладна допомога BLS» та тренінг «Серцево-легенева реанімація» за участю Ханни Хюсман та студентів Дрогобицького університету.

Свою роботу на тему «Загибель земноводних на автошляхах: причини, сучасний стан проблеми та способи її вирішення» представила учениця 10-б класу Вікторія Вовк (керівник вчитель біології Тиховська Д.І.). Дана тема – це спільний проект науковців ПЗ «Розточчя», кафедри зоології ЛНУ імені Івана Франка та школярів опорного закладу «Івано-Франківська ЗОШ I-III ступенів імені Івана Франка».

В цьому році учнівська конференція у м.Дрогобичі була доволі представничою – до виступу зареєструвалося 40 доповідачів. Кожен виступ містив ряд таких особливостей: науковість, актуальність та практичне значення теми, яка висвітлювалась.

Хочемо порадити усім старшокласникам в майбутньому брати участь у цій конференції. Вона дає можливість учням познайомитись та спілкуватися з ровесниками – однодумцями, які мають вже чималий досвід у науково-дослідницькій діяльності.

                                                                                                                Д. Тиховська