Форум-театр-креативний підхід до позитивного вирішення проблем

9 грудня 2019 року у Новояворівській ЗОШ І-ІІІ ступенів №2  в рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства»,соціальні педагоги всіх ЗЗСО району взяли участь у семінарі-практикумі «Форум-театр, як одна із форм профілактики насильства в сім’ї та в учнівському середовище», який провели О. Приведа, завідувач Навчально-методичного центру психологічної служби, Н. Яремкович, методист Навчально-методичного центру психологічної служби ЛОІППО.

Наталія Борисівна Яремкович показала присутнім презентацію та розповіла про особливості форум-театру у роботі з підлітками, батьками, педагогами. Соціальні педагоги мали змогу стати учасниками міні-вистави «Конфлікт в класі». Після спектаклю відбулося обговорення – форум, в ході якого кожен з глядачів запропонував своє вирішення проблеми, змінюючи на сцені головного героя.

Цікаві інтерактивні вправи, які провела Олександра Миколаївна Приведа,  створили невимушену атмосферу діалогу з колегами у обговоренні  важливих питань роботи з учасниками освітнього процесу.

Олена Вікторівна Стадник, методист методичного кабінету, підводячи підсумки, зазначила, що ця техніка може бути використана як превентивний засіб щодо профілактики булінгу, насильства в сім’ї та учнівському середовище.