Вчимося розумно використовувати та економити енергію

Такій темі був присвячений показовий урок у 3-Б класі, який провела 6 грудня 2019 року в опорному закладі «Яворівська ЗОШ І-ІІІ ступенів № 3 ім.Т.Шевченка» вчителька Діхтяр О.Я.

За допомогою цікавих інтерактивних методів навчання Діхтяр О.Я. зуміла привернути увагу третьокласників до проблем використання та економії енергії та енергоресурсів. Допомагали їй в цьому учні 9-А класу Воробель Вікторія та Малець Оксана, який підготувала вчитель фізики Романик Г.В.. За допомогою фізичних приладів старшокласники продемонстрували принципи утворення електроенергії, розповіли як працює електростанція.

Третьокласники вдома досліджували, які заходи проводились щодо утеплення власного будинку чи квартири. Результати спостережень нотували у лепбуці, а в класі складали правила «Як зберегти тепло в домівці?».

На уроці вчительці Діхтяр О.Я. вдалось розвинути основні ключові компетенції: учні висловлювали оцінні судження щодо виконаної роботи, встановлювали причинно-наслідкові зв’язки, співпрацювали в команді. Та основне, використовувати набуті знання в практиці – економити електроенергію та енергоресурси.