Формування спільного розуміння якості освіти і освітньої діяльності для успіху Людини і Країни

Якісна освіта — це національний пріоритет, основа сталого розвитку країни. Саме про інструменти забезпечення якості освітнього процесу йшлося під час презентаційної зустрічі працівників управління Державної служби якості освіти у Львівській області з керівниками ЗЗСО, ЗДО, ПЗО Яворівського району, яка відбулася 16 грудня 2019 року.

Валентина Загрева, начальник управління ДСЯО у Львівській області, ознайомила присутніх з місією, завданнями й повноваженнями Державної служби якості освіти та її територіальних органів, оцінювання освітніх й управлінських процесів під час проведення інституційного аудиту закладів загальної середньої освіти, співпрацю та комунікацію з місцевими органами виконавчої влади, місцевого самоврядування, керівниками закладів освіти, педагогами. Рекомендації, що відображені в посібнику «Абетка для директора», допоможуть керівникам освітніх закладів ефективно розбудовувати внутрішню систему забезпечення якості освіти,що дозволить своєчасно реагувати на зміни, вивчати освітні потреби здобувачів освіти, визначати ступінь впливу управлінської діяльності на якість освітнього процесу та результатів.

Основний посил сьогоднішньої зустрічі – формування спільного розуміння якості освіти та вдосконалення освітньої діяльності для успіху Людини і Країни. Надання якісних освітніх послуг в атмосфері довіри, поваги, партнерства та співпраці, сприятиму спільній меті – розбудові якісної сучасної освіти.

У заході взяли участь начальник відділу освіти Яворівської райдержадміністрації Володимир Байда, завідувач сектору правового забезпечення управління Державної служби якості освіти у Львівській області Ярослав Гірковий, начальник відділу внутрішньої та інформаційної політики Яворівської районної державної адміністрації Ірина Кравчук, кореспондент районного часопису Яворівщина» Ірина Вольбин, завідувачка методичного кабінету Ольга Фірчук, голова депутатської комісії з питань освіти, культури і спорту Яворівської районної рад, голова районної організації профспілки працівників освіти і науки Ярослава Кобиця, працівники відділу освіти та методичного кабінету.

 

                            Оксана Майхер, методист методичного кабінету