Вивчення речових джерел на уроці історії

10 грудня 2019 року в опорному закладі «Краковецький ЗЗСО І-ІІІ ступенів імені Романа Шухевича» відбулося засідання школи молодого вчителя історії Яворівського району.

Учасники відвідали заняття у 5 класі на тему « Місця, де зберігають історичні джерела», яке підготувала учитель історії Стельмах О. М. Мета уроку полягала у тому, щоб ознайомити учнів із джерелами давньої історії, підкреслити значення  археології, допомогти зрозуміти роль музеїв, історичних заповідників у вивченні  минулого українського народу, виховати повагу до своїх предків, до сивої давнини та привити бажання вчити історію. Під час його проведення  педагог використала різноманітні сучасні форми та методи, а також  мультимедійне обладнання  для демонстрації презентації. Вразила присутніх нумізматична колекція, яку зібрала і запропонувала розглянути Ольга Михайлівна.

Для кращого засвоєння теоретичного матеріалу учитель запросила учнів на екскурсію у народознавчий музей «Берегиня» (керівник кімнати-музею Тучапська О. І.). Екскурсоводи 8 класу Борух Валентина та Вакар Юлія підготували для школярів і гостей закладу змістовну, цікаву розповідь про зібрані з навколишніх сіл численні експонати із тематичних  експозицій. Учитель історії Живицький С. В. звернув увагу на унікальну археологічну знахідку, яка знаходиться у приміщенні музею – фрагмент бивня  і зуб мамонта.

Директор опорного закладу Кропивницький М. С. ознайомив  гостей із досвідом національно-патріотичного виховання учнівської молоді на прикладі життєвого подвигу головнокомандувача УПА Романа Шухевича. Кожному учителеві був вручений буклет «Краковець містечко Романа Шухевича».

Підсумки засідання школи молодих учителів історії Яворівського району підвела методист методичного кабінету Меленчук І. Б. В обговоренні взяли участь молоді колеги за фахом. Приємно було почути лише позитивні відгуки про проведене заняття.

На згадку про відвідини опорного закладу учасники засідання школи молодого учителя історії зробили спільну світлину.