Всесвітній день водно-болотних угідь у Завадівській ЗОШ І-ІІІ ступенів

 3 лютого 2020 року учні та учителі Завадівської ЗОШ І-ІІІ ступенів відзначали Всесвітній день водно-болотних угідь. В цей день учителем географії Наталією Ціпивко  було проведено інформаційну роботу для учнів 6, 7 та 9 класів з метою  формування в підростаючого покоління уявлення про унікальні цінності водно-болотних угідь, необхідність їх збереження та охорони на місцевому та загальнодержавному рівні.

Наталія Іванівна провела  бібліотечний урок, на якому ознайомила присутніх з   «Конвенцією про водно-болотні угіддя», про їх міжнародне значення, головним чином, як середовище існування водоплавних птахів, а також розповіла про об’єкти, які сюди належать, їх роль для людини, ознайомила із природо – заповідним фондом України. Школярі переглянули презентацію «Водно-болотні угіддя! Чому я повинен піклуватися про них?», дізнались про джерела прісної води, як важливих фільтрів шкідливих речовин з води, а також як місце, де є велика кількість ендемічних видів рослин та тварин, що можуть бути і  продуктами  харчування.

04Учитель біології Ольга Василівна Коваль провела пізнавальний урок для учнів 6 та 7 класів «Водно-болотні угіддя  рідного краю». Учні  розповіли про водно-болотні угіддя своєї місцевості, зокрема, про  стариці  річки Завадівки та водойми, що зветься в народі «Вовча лука», Грушівське озеро, про мешканців водно-болотних угідь нашого краю,  взяли активну участь в обговоренні  про біорізноманіття  водно-болотних угідь.  На закінчення присутні зробили висновок, зрозумівши важливість збереження  водно-болотних угідь для майбутнього.