Як ефективно організувати підвищення кваліфікації педагогічних працівників…

30 січня 2020 році у Яворівській гімназії імені Осипа Маковея завідувачка методичного кабінету відділу освіти Яворівської районної державної адміністрації Ольга Фірчук провела семінар для директорів ЗЗСО району.

Основне питання, яке розглядалося, – організація системи підвищення кваліфікації педагогічних працівників відповідно до нового Порядку, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21.08.2019 №800, зі змінами від 27.12.2019 №1133.

З учасниками семінару опрацьовано Порядок підвищення кваліфікації педагогічних та науково-педагогічних працівників, роз’яснено процедуру, види, форми, обсяг та умови підвищення кваліфікації педагогічних працівників, обговорено нові роз’яснення МОН.

Спікерка заходу також поділилася думками щодо механізму організації підвищення кваліфікації педагогічних працівників освітніх закладів, розробленого методичною службою Яворівського району.

Пропонуємо дієву формулу підвищення кваліфікації у 2020 році, за якою усі педагогічні працівники ЗЗСО району можуть бути охоплені навчанням: 2021, 2022 р.а. – на базі КЗ ЛОР «Львівський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти»; 2020, 2023, 2024 р.а. – на базі методичного кабінету за 30-годинними програмами відповідно Договору з ЛОІППО.

Методична служба району свідома, що в умовах реформування сфери освіти актуальними стають питання, пов’язані з удосконаленням змісту, форм організації і методів навчання, освоєнням нових освітніх технологій в процесі підвищення кваліфікації, тому активно працює над підвищенням професійної майстерності педагогів та надалі сприятиме практичній реалізації навчання вчителів в системі безперервної освіти.

У роботі семінару взяли участь спеціалісти відділу освіти та працівники методичного кабінету.

 

 

Оксана Майхер, методист методичного кабінету