Педагоги закладів дошкільної освіти продовжують навчатися онлайн

Цифрова компетентність вихователів закладів дошкільної освіти одна із професійно значущих компетентностей сучасного педагога ЗДО.

12,13,14 травня 2020 року дистанційно онлайн на платформі Zoom продовжуються курси підвищення кваліфікації для вихователів закладів дошкільної освіти району. Методист методичного кабінету О. Голубець провела практичне онлайн-заняття зі слухачами курсів щодо використання віртуальної інтерактивної дошки Padlet для організації дистанційного навчання у закладі дошкільної освіти та ефективної співпраці з родинами вихованців. Педагогам надано покрову інструкцію щодо створення віртуальної дошки, наповнення її інформацією та завантаження матеріалів, отримання зворотного зв’язку з родинами своїх вихованців, а також познайомила зі створенням Google форм для роботи з батьками. Учасники заняття отримали методичні рекомендації та завдання для самостійного опрацювання.

В рамках курсів підвищення кваліфікації при методичному кабінеті згідно з програмою практичний психолог ДНЗ №7 м. Новояворівська Л. Пристайко, провела онлайн-семінар «Розвиток мотивації старших дошкільників до навчальної діяльності у школі». Мотивована людина легко досягає успіхів. А відсутність мотивації до навчання веде до неуспішності, а звідси й відхилення у поведінці. Сьогодні зменшеною мотивацією до навчання страждають не лише діти шкільного віку, а й дошкільнята. На онлайн-семінарі педагоги розширили знання з даної проблеми, розв’язували проблемні ситуації  та досліджували свій внутрішній світ за допомогою анкет та експрес – тестів. Любов Пристайко  надала методичні рекомендації вихователям як правильно розвивати мотивацію дошкільників до навчання в школі та консультувати батьків. Щиро дякую Любові Пристайко за співпрацю та цікаво проведений семінар.