Дистанційні курси вчителів хімії та біології

18 травня 2020 року учителі хімії та біології (група 1 і група 2) продовжили дистанційно навчання за допомогою сервісу Zoom. Слухачі курсів при методичному кабінеті відділу освіти Яворівської райдержадміністрації прослухали лекцію «Мотивація в освіті: інструменти, прийоми, принципи», практично виконали мотиваційні вправи «Учителі-учні: мотивуємо один одного» (Модуль 1). Мотивація – винятково важливий  компонент не лише навчання, але й будь-якої людської діяльності. Є мотив – є й бажання виконувати й доводити до завершення цю діяльність.

На занятті педагоги вправлялись у практичних навиках щодо роботи в середовищі Google Classroom, яке дозволяє організувати онлайн-навчання, використовуючи відео, текстову та графічну інформацію, різні додатки Google. Учитель має можливість контролювати, систематизувати, оцінювати діяльність, переглядати результати виконання вправ, застосовувати різні форми оцінювання. Оксана Флис, методист методичного кабінету, детально показала можливості роботи на даній платформі та провела практичне заняття, продемонструвавши слухачам, як створити клас, як запросити учнів, як завантажити матеріали для самостійного опрацювання та завдання для виконання.

Слухачів курсів ознайомлено із вебсервісом Wordwall, який може слугувати мотиватором до навчання у форматі ігрових технік для покоління Z, яке «виховується» в інтернеті і соціальних мережах, зацифроване і ніколи не розлучається зі смартфоном. Wordwall  багатофункціональний інструмент для створення як інтерактивних, так і друкованих матеріалів. Інтерактивні вправи відтворюються на будь-якому пристрої, що має доступ до інтернету: на комп’ютері, планшеті, телефоні або інтерактивній дошці. Сервіс пропонує багато шаблонів, за допомогою яких  можна створити дидактичні ігри. Алгоритм роботи приблизно такий же, як  і в  LearningApps. Ігрові вправи використовуємо як тренажер при повторенні, як навчальні завдання на інтерактивній дошці  чи домашні завдання.

Педагоги отримали методичні рекомендації та домашнє завдання у форматі виконання практичної роботи: створити онлайн-класи, завантажити матеріали, здати домашню роботу в Classroom.

Оксана Флис, методист методичного кабінету