Сьогодні ефективним учителем є той, звичною складовою діяльності якого є використання цифрових та мультимедійних технологій.

Про можливості платформи графічного дизайну Canva,  онлайн-сервісу для створення відеофрагментів з аудіо та текстовими нотатками, запитаннями і завданнями до них EDpuzzle, їх додаткові функції для вчительської спільноти та правила успішної мультимедійної презентації дізнавалися учителі зарубіжної літератури та педагогічні працівники освітньої галузі «Мистецтво» в контексті курсів підвищення кваліфікації при КУ Яворівської МР «Центр професійного розвитку педагогічних працівників», які відбулися 11 та 15 березня 2021 року.

Творчий інструмент Canva дозволяє легко та швидко створювати сучасні навчальні презентації, буклети, плакати, інфографіки, логотипи, афіші, інший візуальний контент, використовуючи широкий асортимент зображень, шрифтів, ілюстрацій, шаблонів, зроблених професійними дизайнерами. Все це можна редагувати, завантажувати власні фотографії, додавати різноманітні ефекти, співпрацювати з іншими і редагувати свої роботи в режимі реального часу, додавати нові графічні елементи й змінювати текст.

Інакше кажучи, можна створити все, що здатні уявити.

 

За допомогою ж сервісу EDpuzzle будь-який відеоролик за лічені хвилини можна перетворити на справжній відеоурок з вправами, вікторинами додатковими питаннями, поясненнями деяких фрагментів, коментарями або  самому повністю озвучити вибраний відеосюжет. Також можна налаштувати відео так, щоб учні не могли перемотати його вперед. Тобто, вони не знатимуть, на якій хвилині зупиниться відео і з’явиться ваше запитання.

Під час занять педагоги знайомилися з редактором зображень, професійними макетами презентацій, дизайном документів високої якості, отримали алгоритм дій для створення власного освітнього продукту, ловили лайфхаки, які стануть у нагоді при використанні цихдоступних та зручних онлайн-сервісів.

Надихала на творчість і заохочувала до спільної роботи з CanvaтаEDpuzzleконсультант центру професійного розвитку педагогічних працівників Оксана Мельнічук.

Дякуємо Оксані Романівні за вишкіл та необхідні інструкції!

 

Р.S. Для нас (консультантів  ЦПРПП) важливо, щоб педагоги оволоділи педагогічним інструментарієм на основі ІТ-технологій, розуміли його роль  як засобу розвитку їх професійної компетентності.

 

                                                                  Оксана Майхер, консультант ЦПРПП