Якість освітніх послуг, результативність надання інформаційних знань неможливі без діагностики та моніторингу. Зручними діагностичними формами  в роботі педагога є анкетування та тестування.

22 та 29 березня 2021 року консультант КУ ЯМР ЦПРПП Оксана Флис провела чергові заняття, в рамках проведення курсів підвищення кваліфікації, для учителів хімії та біології, на яких педагоги розглянули можливості тестового контролю та збору інформації шляхом анкетування та тестування за допомогою електронних форм для збору, узагальнення та аналізу інформації, опитування на прикладі Google Форм.

Google Форми – це зручний інструмент, за допомогою якого можна легко і швидко планувати заходи, складати опитування та анкети, а також збирати іншу інформацію, створювати тестові завдання. Форму можна підключити до електронної таблиці Google, і тоді відповіді респондентів будуть автоматично зберігатися в ній. Якщо ця функція не включена, можна відкрити меню «Відповіді» і переглянути короткий зміст.

Педагоги на заняттях вправлялись у навиках роботи з опитувальником та створювали власні анкети, опитувальники та онлайн – тести.

 

Оксана Флис, консультант ЦПРПП