Завершено курси підвищення кваліфікації практичних психологів, соціальних педагогів ЗЗСО Яворівської ТГ за програмою  «Актуальні напрями і завдання психологічної і соціально-педагогічної профілактики у діяльності працівника психологічної служби». Профілактична робота працівників психологічної служби – це система заходів, спрямованих на охорону психічного здоров’я, попередження неблагополуччя у розвитку людини, групи, суспільства, відхилень у розвитку особистості, виникнення конфліктів та проблем у міжособистісних стосунках, запобігання створення конфліктних ситуацій у освітньому процесі. Протягом навчання слухачі курсів  поглибили  знання про професійний стандарт та трудові функції працівника психологічної служби, теоретичні та практичні аспекти   здійснення психологічної і соціально-педагогічної профілактики, набули навиків супроводу  інклюзивного навчання.

Під час практичних занять удосконалювали вміння ефективно застосовувати методики, форми та процедури профілактичної діяльності відповідно до вікових особливостей цільової аудиторії  У пошуках відповідей на актуальні питання психологічної практики  аналізували психолого-педагогічні проблеми та  шляхи їх розвя’зання. Виконання тестових завдань щодо професійної компетентності працівника психологічної служби підтвердило  готовність до модернізації професійного потенціалу як системного показника готовності до інноваційної діяльності, трансформації найновіших досягнень науки та передового  досвіду в практику роботи практичного психолога, соціального педагога.

Курси підвищення кваліфікації в ЦПРПП – чудова можливість для практичних психологів і соціальних педагогів  закладів освіти удосконалити свою професійну майстерність.