Тренінг з ненасильницького спілкування з Евою Рамбалою

Саме робота з освітянами здатна кардинально змінити якість середовища,
в якому навчаються діти, та дати можливість
з дитинства опановувати навички співпраці
та конструктивного розв’язання конфліктів

                                                                              Ева Рамбала

 16 жовтня у Києві відбувся тренінг-практикум з ненасильницького спілкування, який провела  офіційний тренер Міжнародного центру з Ненасильницької Комунікації (CNVC) Ева Рамбала, учениця основоположника спілкування Маршала Розенберга. У тренінгу взяла участь консультант КУ ЯМР «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» Галина Романик.

Ева Рамбала має понад 20 років досвіду роботи тренером з Ненасильницької Комунікації та ефективних комунікацій.

Ненасильницьке спілкування – це метод побудови стосунків між людьми, заснований на чесності, емпатії, доброзичливості, відкритості та шанобливості, який дозволяє врахувати почуття і потреби кожної людини та задовольнити їх. Власне Ева Рамбала зазначила, що ми  повинні навчатися емоційній компенетності – чути наші власні найглибші потреби та потреби інших, а також ідентифікувати і чітко формулювати те, що «живе в нас». Через наголошення на уважному вислуховуванні – як самих себе так і інших – ННС стимулює повагу, уважність, емпатію та породжує взаємне бажання давати від серця. Метод Ненасильницького спілкування було розроблено американським психологом доктором Маршаллом Розенбергом в 60-х роках ХХ століття і користується заслуженою популярністю у світі, оскільки прокладає шлях до зцілення та примирення і однаково ефективно працює у близьких і родинних стосунках, спілкуванні з колегами та дітьми, в школах та організаціях, в системі охорони здоров’я, поліції та на лінії фронту. Цей метод визнано одним із найефективніших способів примирення й відновлення порозуміння між людьми у світі.

На тренінгу у невеликих групах були розглянуті й обговорені конкретні життєві ситуації. У результаті усі отримали багато практичних знань та позитивні емоції від спілкування з таким тренером як Ева Рамбала, а ще присутні мали гарну можливість поспілкуватися з колегами зі всієї України!

Галина Романик, зібравши величезну кількість інформації та кращі практики, запрошує колег на тренінг «Ненасильницьке спілкування-фундамент НУШ», який буде проведений у лютому 2022 року. Реєстрація на тренінг відкрита за посиланням

https://docs.google.com/document/d/1tiNuoNbbbz9idmRdCjNuXR1mfayqEbn2NFqnpLd9gsg/edit?usp=sharing

Кількість місць обмежена.