Розпочалася підготовка освітянських команд до запуску НУШ у 5 класах ЗЗСО Яворівської громади

Як відомо,  своїм наказом від 02.04.2021 р.  №406  Міністерство освіти і науки України затвердило заявку і програму  реалізації інноваційного освітнього проекту всеукраїнського рівня з теми  «Розроблення і впровадження навчально-методичного забезпечення для закладів загальної середньої освіти в умовах реалізації Державного стандарту базової середньої освіти».

Ще у вересні в КЗ ЛОР «ЛОІППО»  відбулася підготовка регіональних тренерів для навчання вчителів з впровадження Державного стандарту освіти за програмою “Творимо Нову українську школу разом!” У цих заходах взяли  участь представники КУ ЯМР «Центр професійного розвитку педагогічних працівників», а саме:  О. Ковалик, Л. Щудлюк, І.  Меленчук, Г.  Романик, О.  Мельнічук, О. Фірчук, О.  Флис,  Л. Дутко, заступники директорів Яворівського ЗЗСО І-ІІІ ступенів №2 І. Британ та Дрогомишлянського ЗЗСО І-ІІІ ступенів Н. Тарабань.  Зібравши відповідну інформацію, педагоги-тренери  розпочали очні навчання для шкільних команд  щодо реалізації нового Державного стандарту базової середньої освіти. Навчання триватимуть з 25 по 29 жовтня.

Протягом трьох начальних днів було проведені цікаві, інформативні  заняття для слухачів, результатом яких стала відповідна підготовка з актуальних питань організації освітнього процесу НУШ та належна педагогічна підтримка.

Учасники в групах  виконували різноманітні завдання, вправи, визначали відмінності традиційної школи та НУШ. Складали  плани  впровадження різних компонентів НУШ в освітній процес на місцях.

Також розглянули модулі створення освітніх програм та оцінювання в НУШ.

Учитель – це людина, на якій тримається реформа. Без педагога будь-які зміни будуть неможливими, тому один з головних принципів НУШ – умотивований учитель. Це означає, що наша мета – сприяти його професійному та особистому зростанню. І врешті – зробити українську школу відкритою, цікавою та сучасною.