17 листопада 2021 року директорка комунальної установи Яворівської міської ради «Центр професійного розвитку педагогічних працівників»  Ольга Фірчук провела інформаційно-консультативну нараду в дистанційному режимі із заступниками директорів ЗЗСО, ЗПО Яворівської ТГ з питань  формування регіонального замовлення на підвищення кваліфікації педагогічних працівників  закладів загальної середньої освіти Львівської області у 2022 році. Участь у нараді взяв заступник директора комунального закладу КЗ ЛОР «ЛОІППО» Микола Кацюба.

Кожного року у грудні адміністрації закладів освіти відповідно до вимог Законів України «Про освіту», «Про загальну середню освіту» формують плани підвищення кваліфікації на наступний календарний рік, адже нормативні документи зобов’язують педагогів до безперервного підвищення фахового і професійного рівня.  Орієнтовний план підвищення кваліфікації формується з урахуванням пропозицій педагогічних працівників і оприлюднюється на інформаційному стенді закладу освіти та на його веб-сайті (у разі відсутності веб-сайту закладу освіти – на веб-сайті органу, у сфері управління якого перебуває заклад освіти) щороку протягом двох робочих днів з дня його затвердження, але не пізніше 25 грудня поточного року.

Микола Кацюба запросив педагогічних працівників нашої громади на навчання при ЛОІППО, наголосивши, що у 2022 році інститут планує курси підвищення кваліфікації педагогічних працівників  закладів загальної середньої освіти за напрямками:

  • директори, заступники директорів;
  • учителі предметів інваріантної частини;
  • асистенти учителів;
  • вихователі, педагоги-організатори;
  • практичні психологи, соціальні педагоги;
  • дефектологи;
  • шкільні бібліотекарі;
  • керівники гуртків та ін.

Усі ці курси для педагогічних працівників  закладів загальної середньої освіти проводитимуться із відривом або без відриву від виробництва.  Форма проведення  очна, дистанційна або очно-дистанційна.

Обсяг курсів:

  • 2023, 2024 років атестації – 1 кредит ЄКТС – 30 год.
  • 2025, 2026, 2027 років атестації – 8 год.

Тематика курсів наведена  у додатку 1 до листа, який надіслано у заклади освіти ТГ.

Микола Романович звернув увагу, що для новопризначених директорів та заступників директорів закладів загальної середньої освіти  пропонуються відповідно 90 та 60-годинні курси в межах регіонального замовлення, у тому числі тих, які розпочали навчання у 2021 році.

КЗ ЛОР «ЛОІППО» попередньо дає згоду на підписання угоди про співпрацю з КУ ЯМР «ЦПРПП» на 2022 рік. Отож, педагоги матимуть змогу підвищувати кваліфікацію і при нашій установі. Щиро дякуємо  директорові КЗ ЛОР  «ЛОІППО»  Павлові Хобзею, його заступникам Миколі Кацюбі, Сергію Пазюку, Наталії Пастушенко, Ігорю Танчину та всім завідувачам кафедр, кабінетів і їх працівникам за багаторічну плідну співпрацю, надання індивідуальних консультацій, підтримку, розуміння проблем нашого Центру та педагогічних працівників району.

                                      Директорка КУ ЯМР «ЦПРПП» Ольга Фірчук