22 серпня відбулося методичне об’єднання шкільних бібліотекарів Яворівської громади

«Бібліотека і виклики часу»-під таким гаслом працювало методичне об’єднання шкільних бібліотекарів Яворівської громади 22 серпня 2022 року. Заступник директора КЗ ЛОР «Львівська обласна наукова бібліотека» Ярослава Сокольська ознайомила присутніх шкільних бібліотекарів з основними нормативними документами  та Законами № 6287 ««Про внесення змін до деяких законів України щодо стимулювання розвитку українського книговидання і книгорозповсюдження»,№ 7459 «Про внесення змін до деяких законів України щодо встановлення обмежень на ввезення та розповсюдження видавничої продукції, що стосується держави-агресора, Республіки Білорусь, тимчасово окупованої території України».

П.Ярослава продемонструвала окремі пункти з рекомендації Міністерства культури та інформаційної політики України щодо актуалізації бібліотечних фондів у зв’язку зі збройною агресією російської федерації проти України та  рішенням робочої групи з оновлення змісту навчальних програм із зарубіжної літератури для 6-9 класів (2017), 10-11 класів (2017, рівень стандарту), 10-11 класів (2017, рівень профільний) закладів загальної середньої освіти від 13 червня 2022 р. (протокол № 2)

Шкільні бібліотекарі запрошені на 30 серпня 2022 року на онлайн-захід – регіональний діалог “Шкільна бібліотека в контексті нових викликів часу” який відбудеться  на платформі Google Meet та на YouTube-каналі.

Ірина МЕЛЕНЧУК, консультант КУ ЯМР ЦПРПП рекомендувала присутнім користуватися онлайн-ресурсами, зокрема «БлогНот методиста», «Тільки жваві бібліотекарі», доєднатися до групи «Шкільні бібліотекарі Львівщини».