Особливості організації освітнього процесу в закладах дошкільної освіти у 2022-2023 навчальному році

30.08.2022р. вихователі закладів дошкільної освіти Яворівської громади спільно із консультантом КУ ЯМР «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» Оксаною Лазорко в режимі онлайн розглянули особливості організації освітнього процесу в закладах дошкільної освіти у 2022-2023 навчальному році. Спільно було проаналізовано зміст методичних рекомендацій Міністерства освіти і науки України від 27 липня 2022 року №1/8504-22 «Про окремі питання діяльності закладів дошкільної освіти у 2022-2023 навчальному році» та інші нормативно-правові документи, які регулюють діяльність закладів дошкільної освіти в умовах дії воєнного стану.
Особливу увагу закцентовано на питаннях створення безпечних умов організації освітнього процесу в умовах дії воєнного стану; програмно-методичному забезпеченні освітнього процесу; оснащенні освітнього середовища в укриттях та групових приміщеннях; використання різних форм здобуття освіти дітьми дошкільного віку; формування соціально-громадянської компетентності дітей дошкільного віку; партнерська взаємодія закладу дошкільної освіти та сім’ї в умовах воєнного стану.
Робота ЗДО в таких нелегких умовах – це виклик для всіх учасників освітнього процесу, але разом ми впораємось заради нашого майбутнього – наших дітей.
Консультант Оксана Лазорко