День Рідної Мови у Новинській гімназії імені Тараса Пазина

Кожного року, 21 лютого, люди у всьому світі відзначають День Рідної Мови. Він присвячений вшануванню мови, яка є не лише засобом спілкування, але й важливою складовою культурної спадщини кожної нації. Відзначення Дня Рідної Мови нагадує нам про значення рідної мови у формуванні нашої ідентичності, підтримці мовної різноманітності та сприянні міжкультурному розумінню. Для нас це свято є особливим, бо українська мова – це те, що стверджує нас як націю, яка протистоїть московитській орді.
З нагоди Свята рідної мови в Новинській гімназії імені Тараса Пазина відбулися відкритий урок на тему «Проблема волі людини та можливостей її здобуття. М.Коцюбинський “Дорогою ціною”» та виховний захід «Мово моя українська», які підготувала та провела вчителька української мови та літератури Винар Наталія Іллівна. Учні Новинської гімназії показали свої знання з літератури та любов до рідної мови. Під час проведення заходу панувала доброзичлива, дружня атмосфера. Згодом колеги-філологи, що відвідали захід, могли обмінятися думками щодо викладання уроків української мови та літератури в сучасних умовах.
Дякую адміністрації Новинської гімназії ім. Тараса Пазина за сприяння в проведенні заходів, особлива подяка Винар Н.І. за запрошення на змістовний творчий урок.