«Про дотримання Закону України «Про охорону праці»  в освітніх закладах району в 2017- 2018 навчальному році»

10.05.2018                                                                                     м.Яворів                                                  № 02-02/136

«Про дотримання Закону України «Про охорону праці»
 в освітніх закладах району в 2017- 2018 навчальному році»

Заслухавши та обговоривши довідку інспектора з охорони праці О.Фірчука щодо дотримання Закону України «Про охорону праці», з метою збереження життя і здоров’я учасників навчально-виховного процесу, створення безпечних умов праці, навчання, а також для посилення контролю за виконанням вимог державних нормативних актів з безпеки життєдіяльності

НАКАЗУЮ:

  1. Відзначити роботу директора Новояворівської ЗОШ І-ІІІ ступенів №3 Гірки В.М. та Бердихівського НВК «ЗОШ І-ІІІ ст. – ДНЗ» Антоненко Ганну Іванівну щодо дотримання правил про організацію охорони праці і техніки безпеки.
  2.  Визнати роботу директорів закладів освіти  щодо дотримання правил про організацію охорони праці і техніки безпеки задовільною.
  3. Директорам ЗЗСО:
    3.1. До 20.05.2018 вжити додаткових заходів для виправлення зауважень, виявлених у ході перевірки з питань охорони праці, та про результати роботи проінформувати відділ освіти Яворівської районної держадміністрації.

3.2. Посилити організаційну та методичну роботу з питань охорони праці.

3.3. Забезпечити систематичний контроль за виконанням «Положення про організацію роботи з охорони праці учасників навчально-виховного процесу в установах і закладах освіти», інших законодавчих та нормативно-правових актів, наказів, розпоряджень, інструкцій .

3.4. До 20.05.2018 року привести документацію з охорони праці, безпеки життєдіяльності, пожежної та електробезпеки відповідно до нормативних вимог (Положення про організацію роботи з охорони праці учасників навчально-виховного процесу в установах і закладах освіти, Положення про розробку інструкцій, Положення про порядок проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці).

3.5. Систематично проводити роботу з працівниками навчальних закладів щодо виконання ними правил внутрішнього трудового розпорядку, функціональних обов’язків та інструкцій з охорони праці в частині забезпечення безпечних умов під час навчально-виховного процесу.                      3.6. Посилити контроль щодо організації чергування вчителів на перервах, до початку навчального процесу та після нього.

3.7. Проводити бесіди з педагогічним та технічним персоналом навчальних закладів щодо запобігання виробничого та побутового травматизму.

3.8. Активізувати напередодні канікул профілактичну роботу серед учнів та їх батьків з питань запобігання побутового травматизму.

3.9. Негайно  повідомляти районний відділ освіти про всі надзвичайні ситуації, нещасні випадки, які сталися під час  навчально-виховного процесу та у побуті з працівниками, учнями та вихованцями.

3.10.Створити служби охорони праці у всіх ЗЗСО у відповідності до типового положення про службу з охорони праці .

3.11.Для визначення обов’язків для кожного працівника у залежності від посади  доповнити  посадові  інструкції розділом з охорони праці та координувати  роботу кожного відповідно до них.

3.12. Забезпечити щорічне проходження учнями медичних оглядів .

3.13 . При перевезенні організованих груп дітей за межі району, у відповідності з інструкціями, завчасно (до 3 діб) повідомляти органи Державтоінспекції з обов’язковим наданням копій відповідних документів

  1. Головному економісту В.Трусило, головному бухгалтеру централізованої бухгалтерії відділу освіти Бачало О.В. згідно зі ст.19 Закону України «Про охорону праці» :

4.1. Передбачити у 2019 році збільшення видатків (не менше 0,2 % від фонду заробітної плати), а також із залученням інших джерел фінансування, не заборонених законодавством, на проведення заходів з охорони праці та безпеки життєдіяльності для виконання двохсторонніх угод між адміністраціями та профспілковими комітетами закладів освіти.

4.2. Забезпечити передплату періодичних видань України на 2019 рік «Пожежна безпека»- індекс- 21861 , «Охорона праці»- індекс- 74377 ,

  1. Інспектору з охорони праці О.Фірчуку:

5.1. Взяти на постійний контроль  проходження навчання та перевірку знань з охорони праці.

5.3. Постійно (щоквартально) проводити вибірковий контроль ІІІ ступеня за станом охорони праці та безпеки  життєдіяльності в загальноосвітніх навчальних закладах.

5.4. З метою підняття рівня знань керівництва закладів освіти до 01.01.2019 року оформити кабінет з охорони праці на базі відділу освіти.

  1. Контроль за виконанням наказу залишаю за собою

Начальник                                                                     М.Дорош                                                         

 

 

Інспектор з охорони праці                                                   О.Фірчук

 

Головний спеціаліст                                                              Н.Грицан

відділу освіти

 

Юрисконсульт                                                                      К.Станько