Промені слави з Болгарії

Зеленими пагорбами вітала Болгарія Народний художній колектив «Юність» Яворівської ЗОШ І-ІІІ ст. №2 (керівник Польшин Микола Тимофійович). Юні артисти з метою популяризації традицій українського танцювального мистецтва взяли участь у ХІ Міжнародному музично-танцювальному фестивалі «Сонячна Болгарія – 2018», що відбувся у мальовничому містечку Балчик.

Країна золотих пляжів гостинно зустріла танцюристів з України. Учасників поселили у готельному комплексі “Olimpia supersnab”, піклуючись  про своїх гостей, дбали, щоб усім було зручно та комфортно. Протягом десяти днів українська делегація Народного художнього колективу «Юність»  набиралася позитивних вражень, діти відпочивали й оздоровлювались на морі, знайомились з танцюристами з інших міст, країн.

Міжнародний фестиваль розпочався урочистою ходою 16 червня. Усі танцювальні колективи пройшлись вулицями міста до центральної площі. Учасники в народних строях йшли колоною, яка привертала до себе увагу ще здалеку. Вони несли прапори своїх держав та назви колективів. Цікаво зазначити, що саме у Болгарії зародилась ще одна назва нашого колективу – «Яворинка» (для молодшої танцювальної групи). Згодом відбулося урочисте відкриття фестивалю. Його організатори привітали всіх і побажали танцювальним колективам перемоги. Відтак упродовж трьох днів  тривало справжнє феєричне хореографічне шоу.

17 червня відбувся гала-концерт та нагородження переможців конкурсу. Наш колектив мав чудову нагоду ще раз продемонструвати свої найкращі танці – «Яворівську польку» та «Подружки». Захоплення викликала вокально-хореографічна композиція «Гуцулка Ксеня», майстерно виконана Хомік Марією та Корпало Анастасією.

Танці підкорили глядачів досконалістю та запалом, й ті підтримали їх теплими оплесками. Високоповажні судді відзначили професійну техніку виконання, хореографічні жанри композицій, складність постановки номерів, оригінальність, емоційність виконання, нагородивши «Юність» та «Яворинку»  дипломами міжнародного зразка: І місце – старша танцювальна група, І місце – молодша танцювальна група, І місце – вокальна композиція. Подячний диплом за високу майстерність, професіоналізм, наполегливість у своїй праці вручили керівнику Народного художнього колективу «Юність» Польшину Миколові Тимофійовичу.

Продовжилось свято танцю у м. Добрич. Тут діти разом із батьками мали можливість пройтись старовинними вуличками, придбати цікаві сувеніри та зробити незабутні фото. Невдовзі запальне сонце знову покликало всіх у танок. Юні таланти показали болгарським глядачам, а там їх було чимало, спадщину українського народу, яку демонстрували через танець, костюми та дитячі посмішки.

Засмага на тілі ще довго нагадуватиме танцюристам про незабутній відпочинок у Болгарії, знайомство з новими друзями, досягнення успіхів, гучних овацій та яскравих вражень від фестивальної атмосфери.

Позаду десять прекрасних днів на сонячному узбережжі, хвилювання перед виступами, урочисте нагородження. Запам’яталися вітряки, яких є надзвичайно багато на полях, великі ряди жовтогарячих соняшників по обидва боки дороги та неймовірні лавандові плантації.

Народний художній колектив висловлює вдячність усім, хто долучився до реалізації поїздки. Зокрема, батьки, учні та вчителі складають слова особливої подяки голові Яворівської районної державної адміністрації Орестові Хляну за сприяння в оранізації поїздки та великий внесок у справу популяризації української пісні та танцю за межами України.

За турботливість, опіку та ініціативність у справі організації діяльності  танцювального колективу учні кажуть «Спасибі!» директору школи під Ратушею Оксані Остапівні Бамбуровій.

Учасники колективу «Юність» вдячні керівнику гуртка Польшину Миколі Тимофійовичу за любов до справи, труд та самовідданість у вихованні учнівської молоді.

Вітаємо наших переможців та бажаємо нових міжнародних здобутків!!!