Екскурсії музеями Яворівщини учнів та педагогів Вороцівського НВК «ЗОШ І-ІІІ ст.-ДНЗ»

14 травня 2019 р. учні  6  класу  з  класним  керівником  Іванишин Т.М. та вчителем історії Ройко Р.Р. за сприяння відділу освіти Яворівської РДА здійснили екскурсію музеями Яворівщини.

У музеї – садибі Осипа Маковея екскурсовод Даниїла Місюк  розповіла про  збережені речі родини Маковеїв, показала фотографії  поета з родиною та друзями, його листи, книги, портрети.

Наступним за  маршрутом шестикласників був історико – етнографічний музей «Яорівщина», у якому учням детально розповіли про історію прядіння і ткацтва, виготовлення Яворівської іграшки. Екскурсовод Мар’яна  Гаврилюк продемонструвала роботи учнів художнього відділу Яорівської школи мистецтв ім. М.Вербицького.

Останньою зупинкою екскурсії був музей «Військової історії Яворівщини», де екскурсовод Юрій Білецький  ознайомив учнів  зі зброєю періоду першої та другої світових воєн, національно – визвольних змагань першої половини та збройних конфліктів на території України, так і на територіях інших держав, про учасників Революції Гідності та Антитерористичної  операції на Донбасі.

Школа та педагоги Вороцівського НВК  щиро вдячні за цікаву і змістовну екскурсії вищезгаданим екскурсоводам та відділу освіти.