Виховний захід «Будем козаками»

14 жовтня відзначається День захисника України, Свято Покрови Пресвятої Богородиці – заступниці українського козацтва, річниця створення Української Повстанської Армії, а також День українського козацтва.

У рамках проведення місячника «Козацької слави» 11 жовтня 2019 року класними керівниками третіх класів Юрас М.І. та Шпуляр Н.І. Прилбицької ЗОШ І-ІІІ ступенів імені Митрополита Андрея Шептицького було проведено виховний захід «Будем козаками».

Це свято – своєрідний зв’язок поколінь від козацької доби до сучасності.

Під козацький марш учні зайшли до залу. У віршах вони розповіли про лицарський дух козаків, про їхню боротьбу за рідну землю, про безстрашність і самопожертву.

Пісні, які звучали у залі, передали минуле козацької доби, а також природну волелюбність української душі («Хай живе вільна Україна»,  «Будем козаками» та ін..).

Підняли настрій глядачам хореографічні композиції. «Козаки із шаблями» передали у танці бойовий дух звитяжців, а дівчатка – любов до України.

Також школярі слухали настанови «отамана» та «кошового». «Писар» вручив козачатам Грамоту, а «старий козак» посипав золотою пшеницею козачат так, як це робили колись на Січі.

Директор школи М.Карпа та заступник з виховної роботи І.Мірило привітали учасників свята, а вчитель М.Юрас висловила найкращі побажання вчителям – колегам, хлопцям та мужчинам, присутнім у залі.

Після завершення свята третьокласники пригостилися смачним короваєм.

До підготовки свята також долучилися вчитель музики Бурда М.В. та педагог – організатор Михалечко О. П.