«Козацькі забави-2019» у Бердихівському НВК «ЗОШ І-ІІІ ст. – ДНЗ»

У жовтні  2019 року у Бердихівському НВК «ЗОШ І-ІІІ ст. – ДНЗ» було проведено шкільну гру «Козацькі забави-2019» під керівництвом учителя фізичної культури Рубая М.Р. та педагога-організатора Крилик Є.В. Конкурс сприяв поглибленню знань учнів  про період козаччини, підвищенню фізичного розвитку на спритність, швидкість, силу, витривалість. Головною метою заходу є активізація роботи з відродження й розвитку історичних, патріотичних і культурних традицій українського козацтва, виховання юних патріотів на засадах національної гідності

Умовами гри було передбачено проведення 7 видів конкурсів: «Візитка рою», «Перетягування линви», «Перенесення пораненого»,  «Перенесення м`яча»,  «Біг змійкою», «Козацька естафета» та «Козацька  вікторина».

7 команд спробували свої сили у спортивних естафетах та інтелектуальних конкурсах . Високий рівень підготовки та жагу до перемоги команди продемонстрували вже у першому випробуванні під назвою «Візитка рою». Згуртованість та інтелектуальні здібності учнівська молодь виявила під час козацької вікторини. Школярі продемонстрували обізнаність із козацьким побутом, традиціями, звичаями, із історією козацтва.

На завершення діти та учителі   смакували козацький обід, який приготували самі.   Всі учасники гри отримали козацький гарт і масу позитивних емоцій від піднесеної участі в змаганнях.