25 серпня 2020 року в актовій залі Новояворівської ЗОШ І-ІІІ ст. №2 ( з дотриманням санітарних норм та соціальної дистанції) відбулося серпневе засідання методичної комісії учителів Захисту України ЗЗСО Яворівського району. На засіданні були підбиті підсумки роботи районної методичної комісії, обговорили методичні рекомендації викладання предмета «Захист України», систему календарно-тематичного планування на 2020-2021 н.р. Також закцентували увагу на питанні дотримання правил техніки безпеки на уроках та під час проведення позакласних і позашкільних заходів.
Методист методичного кабінету Богдан Флис, керівник методичної комісії Микола Лопачак у свої виступах зазначили, що військово-патріотичне виховання визначено складовою національно-патріотичного виховання та орієнтоване, передусім, на формування у зростаючої особистості готовності до захисту Української держави.
P.S. Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 26.02.2020 № 143 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України» та наказу МОН від 31.03.2020 № 464 «Про внесення змін до типової освітньої програми закладів загальної середньої освіти III ступеня» назву навчального предмета «Захист Вітчизни» змінено на «Захист України».
Оксана Майхер, методист методичного кабінету