Про серпневу онлайн-конференцію

Напередодні нового навчального року 26 серпня 2020 року методист методичного кабінету Галина Каліцінська на платформі ZOOM провела засідання районної методичної комісії заступників директорів з навчально-виховної, які відповідають за супровід виховної роботи, на якому продемонструвала презентацію-аналіз «Використання педагогіки партнерства як ключового компоненту формули НУШ у роботі районної методичної комісії». Галина Мирославівна наголосила на тому, що єдність навчання, виховання і розвитку учнів забезпечується спільними зусиллями всіх учасників освітнього процесу.Сім’я є й залишається природним середовищем для фізичного, психічного, соціального і духовного розвитку дитини, її матеріального забезпечення та несе відповідальність за створення належних умов для цього. Саме вона має виступати основним джерелом матеріальної та емоційної підтримки, психологічного захисту, засобом збереження й передачі національно-культурних і загальнолюдських цінностей наступним поколінням.
Педагоги детально проаналізували листи МОН № 1/9-385 від 20.07.20 року «Деякі питання організації виховного процесу у 2020/2021 н. р. щодо формування в дітей та учнівської молоді ціннісних життєвих навичок» та № 1/9-430 від 11.08.2020 «Інструктивно-методичні рекомендації щодо викладання навчальних предметів узакладах загальної середньої освіти у 2020-2021 навчальному році». Модератор зустрічі наголосила на тому, що «виховний процес є невід’ємною складовою освітнього процесу і має грунтуватися на загальнолюдських цінностях, культурних цінностях Українського народу, цінностях громадянського (вільного демократичного) суспільства, принципах верховенства права, дотримання прав і свобод людини, громадянина». Було звернуто увагу присутніх на регулювання батьківської відповідальності за виховання, яке є актуальним в сучасних умовах і унормоване в нормативно-правових актах України щодо прав, обов’язків та відповідальності батьків за виховання дітей .
Заступникам директорів з навчально-виховної, які відповідають за супровід виховної роботи, запропоновано цікаві сценарні ідеї та фішки щодо зміни формату проведення свята Першого дзвоника, які надихнуть педагогів на нові ідеї та внесуть «родзинку» у свято. Окрім того, педагогам було рекомендовано тематику проведення Першого уроку в ЗЗСО району та проаналізовано інформаційні матеріали щодо створення безпечного освітнього середовища, формування в дітей та учнівської молоді ціннісних життєвих навичок у 2020/2021 н. р.
Галина Каліцінська, методист методичного кабінету