Серпневі зустрічі вчителів інформатики

Людина живе у світі інформації, починаючи отримувати її ще до свого народження. Завдяки інформації вона навчається ходити, розмовляти, мислити, розвивається й взагалі існує. Щоб зрозуміти роль інформації в житті людини, потрібно передусім з’ясувати, які дії з нею можна виконувати, тобто слід визначити, які існують інформаційні процеси. Ці процеси для сучасної людини стають дедалі більш значущими. У наш час інформаційно-технічного прогресу, левову частку інформації ми отримуємо з інтернет ресурсів. Її «розчинено» в океані Інтернету, і щоб знайти потрібні відомості, слід докласти певних зусиль. На щастя, людині в цьому допомагають потужні пошукові системи. Звісно, Інтернет не в змозі замінити живого спілкування.

Так 26 серпня 2021 року відбулася серпнева нарада офлайн у вчителів Яворівського ТГ та 27 серпня 2021 року уже онлайн, через платформу Zoom зістрілися учителі Новояворівського та Івано-Франківського ТГ. На нарадах було обговорено ряд важливих питань, які повстануть перед учителем у 2021- 2022 навчальному році.

Мета зустрічі – практичні поради щодо  оцінювання учнів нової української школи, викладання та заохочення учнів базової школи до вивчення інформатики.

Консультант КУ ЯМР «ЦПРПП» Оксана Мельнічук ознайомила учасників з основними пріоритетними напрямками викладання інформатики. У жовтні 2021 року розпочнеться підготовка вчителів з питань вивчення нового Державного стандарту базової освіти, освітніх програм, адже майбутні учні 5-их класів навчатимуться на засадах НУШ.

Учителі отримали ряд методичних рекомендацій щодо викладання даного предмета відповідно до навчальної програми для 5- 11 класів, від метра інформаційних наук, вчителя методиста вищої категорії Яворівського ЗЗСО І-ІІІ ступенів № 2, голова методичного об’єднання Яворівського району та асистентки кафедри педагогіки при КЗ ЛОР ЛОІППО Надії Миколаївни Манько. Вона радо поділилася інтернет ресурсами, які стануть у допомозі проведення уроків у навчальному році. Також Надія Манько заохочувала вчителів до приймання участі учнів в  інтернет олімпіадах.

Фахову консультацію, щодо оцінювання у початковій школі отримали від вчителя методиста Яворівського ЗЗСО І-ІІІ ступенів № 2  та консультанта КУ ЯМР «ЦПРПП»  Уляни Голови. Яка повідомила про важливі аспекти функції оцінювання, об’єктивні результати та особисті надбання учня, рамку оцінювання результатів навчання інформатики. Ознайомила учителів з новими формами свідоцтва досягнень здобувачів освіти. 1-2 та 3-4класів.