Інформаційно-консультативна нарада для заступників директорів з навчально-виховної роботи ЗЗСО  з теми «Роль заступника в організації якісної освітньої діяльності ЗЗСО в 2021-2022н.р.»

Школа — це майстерня, де формується думка підростаючого покоління,
треба міцно тримати її в руках, якщо не хочеш випустити з рук майбутнє.
А. Барбюс

Ефективне управління школою – процес складний, творчий, який вимагає високої ерудиції та вмінь швидко реагувати на зміни. Тому керівники  освітніх закладів Яворівської міської ради  наполегливо і креативно не тільки навчають, а й охоче навчаються самі. У цьому їм допомагають працівники комунальної установи Яворівської міської ради «Центр професійного розвитку педагогічних працівників».

2 вересня директорка Центру Ольга Фірчук провела інформаційно-консультативну нараду для заступників директорів з навчально-виховної роботи ЗЗСО  з теми «Роль заступника в організації якісної освітньої діяльності ЗЗСО в 2021-2022н.р.». Увага присутніх була спрямована на виконання статті 10  Закону України «Про повну загальну середню освіту», яка визначає основним завданням освітнього процесу «виявлення та розвиток  здібностей та обдарувань особистості, її індивідуальних здібностей, досягнення результатів навчання, прогресу в розвитку, зокрема формування і застосування відповід-них компетентностей, визначених державними стандартами». Адміністрації ЗЗСО повинні забезпечити організацію освітнього процесу в безпечному освітньому середовищі, здійснювати його, враховуючи особливості кожного учня, його освітніх потреб. Обговорювалась запропонована структура 2021-2022 року, але кожен заклад освіти її визначає самостійно. Було ще раз зосереджено увагу заступників директорів на нормативних документах, згідно з якими буде плануватися освітній процес.