Викладання правознавства та громадянської освіти у 2021/2022 навчальному році

27 серпня 2021 року вчителів правознавства та громадянської освіти Яворівської та Новояворівської ТГ дистанційно онлайн на платформі ZOOM разом об’єднала консультант КУ ЯМР «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» Лазорко О.В.
В ході зустрічі спільно були визначені основні напрямки роботи вчителів, що викладають предмети освітньої галузі «Суспільствознавство»: «Основи правознавства» 9 клас та «Громадянська освіта» 10 клас у 2021-2022 навчальному році. Так як, ці шкільні предмети сприяють особистісному розвитку і творчій самореалізації кожного учня через визнання загальнолюдських цінностей, здатність розуміти й оцінювати правові явища та процеси, формування критичного мислення, аналіз життєвих ситуацій відповідно до чинних правових норм, формування національної самосвідомості, громадянської позиції, загальної культури, світоглядних орієнтирів, то невід’ємною складовою роботи вчителя правознавства є постійний моніторинг нових сучасних концепцій у розвитку теорії права, стандартів захисту прав людини та врахування змін українського законодавства, які і були розглянуті. Для проведення цікавих практичних занять запропоновано до використання необхідні матеріали та електронні ресурси.
Крім цього консультантом Лазорко О.В. наголошено на проведенні формувального оцінювання (тобто оцінювання для навчання), яке передбачає надання учням підтримки, коригує засоби та методи навчання у випадку виявлення їх неефективності, визначає подальші цілі.